ua en ru

Бойовики на Донбасі п'ять разів обстрілювали позиції ООС

Бойовики на Донбасі п'ять разів обстрілювали позиції ООС Фото: українські військові (facebook.com/pressjfo.news)
Автор: РБК-Украина

У понеділок, 22 лютого, на Донбасі збройні формування Російської Федерації п'ять разів порушували режим припинення вогню. В результаті обстрілу ворожих один український військовий загинув, ще один отримав поранення.

Так, бойовики кілька разів відкривали вогонь по українських позиціях зі станкових і ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї недалеко від населеного пункту Авдіївка. Внаслідок ворожого обстрілу загинув військовий, ще один воїн - отримав осколкові поранення.

"Командування операції Об'єднаних сил висловлює щирі і глибокі співчуття рідним і близьким загиблого захисника, а пораненому - бажає якнайшвидшого одужання", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в передмісті Мар'їнки окупанти відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів, а у Водяного - застосували підствольні гранатомети і стрілецьку зброю. Там же бойовики здійснили дистанційне мінування місцевості в напрямку українських позицій мінами ПЗЗ-2.

Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ про порушення режиму припинення вогню. При цьому обстановка у районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.