ua en ru

Бойовики на Донбасі прострелили Савченко руку, коли вона викликала допомогу бійцям АТО

Бойовики на Донбасі прострелили Савченко руку, коли вона викликала допомогу бійцям АТО Фото: Надія Савченко

Савченко надавала медичну допомогу військовим, які опинилися під обстрілом бойовиків

Бойовики на Донбасі прострелили українській льотчиці Надії Савченко руку, коли вона викликала допомогу бійцям антитерористичної операції (АТО). Про це в ході судового засідання розповів свідок захисту, боєць АТО Іван Руснак, повідомив адвокат підсудної Ілля Новіков в Twitter.

"Сепаратисти прострелили Савченко руку, коли вона викликала по телефону допомогу для Руснака та інших бійців з підбитого БТР", - написав адвокат.

Як повідомляє "Медиазона", свідок розповів, що Савченко надавала медичну допомогу військовим, які опинилися під обстрілом бойовиків.

"Надія надала нам першу допомогу... Вона вийшла на трасу, дзвонила не знаю куди, а потім повернулася і сказала: "Чекайте тут, зараз за вами приїдуть", - розповів свідок.

Повідомляється, що свідок розповів, що побачив Надію приблизно в 9:30, при цьому 10 хвилин у неї пішло на надання першої допомоги. При ній він бачив один телефон, який саме - не пам'ятає. Два рази вона намагалася додзвонитися, потім вийшла на дорогу і розмовляла звідти - про що саме, він не чув.

"З зеленки в неї стріляли, і вона підповзла до нас, перев'язала руку і сказала: "Чекайте тут, за вами приїде машина". Сама вона пішла вперед допомагати іншим пораненим... Після цього вона пішла в зеленку, звідки ми прийшли, вона пройшла метрів 50, і нас почали щільно обстрілювати з зеленки напроти", - розповів свідок.

Як повідомляється, за підрахунками свідка, нападників було семеро. У бійців, які потрапили під обстріл при собі було два автомати і один ріжок, але вони не відстрілювалися, оскільки не бачили в цьому сенсу. Вони були під обстрілом з моменту як пішла Надія - хвилин п'ять - але по них не поцілили, і тоді бійці вирішили відходити.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькому міському суді (Росія), де проходять слухання у справі української льотчиці Надії Савченко, проходить допит свідка захисту Івана Руснака.