ua en ru

Бойовики ДНР затримали журналіста російської "Нової газети"

Бойовики ДНР затримали журналіста російської "Нової газети" Фото: Павло Канигін

У журналіста в крові нібито виявили наркотичні речовини

Так звані "органи безпеки Донецької народної республіки" затримали кореспондента російського видання "Новая газета" Павла Канигіна. Про це йдеться в офіційній заяві редакції видання.

"Наш спеціальний кореспондент на Донбасі Павло Канигін тільки що повідомив головному редактору "Нової газети" про те, що він затриманий "органами держбезпеки ДНР" і в даний час вирішується питання про його депортацію до Росії", - сказано в заяві.

Як повідомляється, до цього Канигіну було пред'явлено звинувачення, про який головного редактора "Нової газети" Дмитра Муратова повідомив співробітник, який представився Ігорем Михайловичем", під контролем якого працює спецкореспондент видання.

"Ігор Михайлович" (своє прізвище він назвати відмовився) заявив, що Канигін, судячи з усього, працював не на "Нову Газету", а "на одне з українських видань". На питання про те, що є підставою для цього абсолютно брехливої заяви, "Ігор Михайлович сказав, що приводом послужила "знайдена у Канигіна візитна картка українського журналіста за прізвищем Мацуга". Більш абсурдного звинувачення для журналіста, у кожного з яких в кишені знаходяться десятки візиток, придумати складно", - подчернули в редакції.

Як повідомляється, журналіста також змусили провести тест на вміст у крові наркотичних речовин. "За твердженням Ігоря Михайловича", тест дав позитивний результат", - зазначили в газеті.

"Провокація з боку "держбезпеки ДНР" буде редакцією газети спростована рівно годину повернення Канигіна в Москву. Три лабораторії, в тому числі державна і незалежна, готові провести аналіз крові Канигіна", - підкреслили в редакції.

Головний редактор видання також зазначив, що це не перша провокація стосовно журналіста, "кожна з яких виявлялася примітивним блефом".

Нагадаємо, 14 червня в ДНР повідомили про поранення журналіста AFP в результаті обстрілу Донецька.