ua en ru

Бойовики ДНР незадоволені вербуванням у Сирію, - Тимчук

Бойовики ДНР незадоволені вербуванням у Сирію, - Тимчук Фото: бойовики ДНР (twitter.com GirkinGirkin)

Ще один предмет невдоволення бойовиків - поява знімальних груп російських ЗМІ

На Донбасі в окремих підрозділах 1-го АК "Донецької народної республіки" співробітники МДБ ДНР ("військова контррозвідка") фіксують невдоволення серед бойовиків з приводу вербування в Сирію. Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"В окремих підрозділах 1-го АК ДНР співробітники МДБ ДНР фіксують "невдоволення, висловлене в приватних бесідах" серед бойовиків з приводу їх вербування "на Сирію". Зокрема, роздратування висловлюють в основному бойовики з числа місцевого населення, яких вербують нарівні з російськими найманцями", - написав Тимчук.

Він зазначив, що на думку незадоволених, неприпустимо "откомандировывать" в Сирію особовий склад і без того неукомплектованих підрозділів у той час, коли "в будь-який момент можна чекати масштабний наступ ВСУ".

Крім того, ще один предмет невдоволення бойовиків - поява знімальних груп і російських журналістів/проросійських ЗМІ, перед якими поставлено завдання фіксувати "варварські обстріли" мирного населення з боку ЗСУ.

На його думку, місцеві бойовики розуміють, що така активність пропагандистських ЗМІ може означати появу наказів командування окупантів на обстріли населених пунктів на території, контрольованій самими окупантами, що підтримують далеко не всі бойовики з числа місцевих жителів.

Нагадаємо, раніше Тимчук заявив, що на Донбасі у частинах і підрозділах 1-го АК ДНР продовжує загострюватися проблема дезертирства бойовиків.