ua en ru

Бойовики "Боко Харам" викрали близько 80 людей у Камеруні, - ЗМІ

Нігерійське радикальне ісламістське угруповання "Боко Харам", яка діє на кордоні Нігерії з Камеруном, викрало близько 80 людей під час прикордонної атаки на село у Північному Камеруні у неділю, 18 січня, передає Reuters.

"Відповідно до нашої вихідної інформації, близько 30 дорослих, велика частина з яких пастухи, і 50 дівчаток і хлопчиків у віці від 10 до 15 років були викрадені", - повідомив старший офіцер армії Камеруну Reuters.

Він також повідомив, що атака почалася рано вранці в напрямку села Мабасс та кількох інших, розташованих вздовж кордону з Нігерією. Солдати камерунської армії втрутилися, увійшовши в перестрілку з грабіжниками, яка тривала близько двох годин.

Прес-секретар уряду Камеруну Ісса Тчирома підтвердив напад, також додавши, що під час нього не менше трьох осіб було вбито, точну кількість викрадених людей уряду визначити поки не вдалося. Крім того, були зруйновані близько 80 будинків.

Нагадаємо, що 8 січня також повідомлялося про те, що в Нігерії бойовики "Боко Харам" спалили не менше 10 поселень, 2 тис. людей вважалися зниклими.

Після чого 9 січня МЗС України висловив рекомендацію для українців по утриманню від поїздок до Нігерії.