ua en ru

Бойовики вже 41 раз порушили "шкільне перемир’я" на Донбасі, - СЦКК

Бойовики вже 41 раз порушили "шкільне перемир’я" на Донбасі, - СЦКК Фото: бойовики на Донбасі (youtube.com/vice news)

З 25 по 31 серпня було зареєстровано 152 випадки порушення режиму припинення вогню бойовиками

На Донбасі з 29 по 31 серпня з початку встановлення так званого шкільного перемир'я збройні формування Російської Федерації вже 41 раз порушили режим припинення вогню. Про це повідомила українська сторона СЦКК у Facebook.

"Попри "шкільне" перемир'я фіксується багато фактів порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань РФ", - заявили у СЦКК.

Ворог застосовує при обстрілах стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети.

Крім того українські представники СЦКК повідомили, що у період з 25 по 31 серпня було зареєстровано 152 випадки порушення режиму припинення вогню бойовиками збройних формувань РФ, 27 разів - із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

"Особливо активно збройні формування Російської Федерації застосовували озброєння, заборонені Мінськими домовленостями, у період з 24 по 27 серпня з метою завдати максимального вогневого ураження напередодні "шкільного" перемир’я", - йдеться у повідомленні.

За результатами моніторингу СММ ОБСЄ протягом тижня з 25 по 31 серпня встановлено 73 випадки порушень розміщення засобів вогневого ураження з боку збройних формувань Російської Федерації та виявлено 44 одиниці бронетехніки, які формально не підпадають під дію мінських угод щодо відведення озброєння.

Українська сторона СЦКК: "попри “шкільне” перемир'я фіксується багато фактів порушень Мінських домовленостей з боку...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Субота, 1 вересня 2018 р.

Нагадаємо, у Міноборони вважають, що російське окупаційне командування використовує період так званого "шкільного перемир'я" для нарощування бойових можливостей з'єднань та частин 1 і 2 АК Збройних сил РФ.