ua en ru

Бойовика "ЛНР" зі статусом переселенця засудили до 4 років позбавлення волі

Бойовика "ЛНР" зі статусом переселенця засудили до 4 років позбавлення волі Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Бойовик отримав статус вимушено переміщеної особи

Токмацький районний суд Запорізької області засудив до чотирьох років позбавлення волі бойовика терористичної організації ЛНР. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт СБУ.

Як зазначається, було встановлено, що мешканець Луганської області у 2014 році став співробітником так званої "поліції ЛНР".

У 2015 році зловмисник перейшов до незаконного збройного формування "10 бригада армії ЛНР", а в 2016 році увійшов до "1-ї Слов’янської бригади" терористичної організації "ДНР".

Повідомляється, що у зв’язку із скрутним матеріальним становищем у 2017 році бойовик виїхав з тимчасово окупованої території та, приховавши факт участі в незаконних збройних формуваннях, отримав статус вимушено переміщеної особи. Чоловік оселився на Київщині, де працював у приватних структурах. Співробітники СБУ встановили місце проживання колишнього бойовика і затримали його.

"Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Орджонікідзевський районний суд Маріуполя засудив бойовика так званої "Донецької народної республіки" ("ДНР") до 10 років тюрми.