ua en ru

Бойовика "ДНР" засудили до 10 років заочно

Бойовика "ДНР" засудили до 10 років заочно Фото: засуджений бойовик (ssu.gov.ua)

Чоловік приєднався до незаконних збройних формувань в 2014 році

Бойовика терористичній організації "ДНР", мешканця Амвросіївського району Донецької області засуджено до 10 років позбавлення волі заочно. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України (СБУ)

Як повідомили в СБУ, відповідне рішення ухвалив Токмацький районний суд Запорізької області.

Зазначається, що учасника незаконного збройного формування визнано винним за ч. 1 ст. 258-1 КК "Терористичний акт".

"Йому призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення судового вироку до виконання. Засудженого оголошено в розшук", - зазначили в СБУ.

За даними відомства, у вересні 2014 року чоловік приєднався до незаконних збройних формувань, та перебуваючи у складі бандформування, брав участь у бойових діях проти сил АТО поблизу села Біла Кам’янка Старобільського району.

"Обіймаючи посаду "командира взводу", зловмисник організовував незаконні спостережні пункти бойовиків та здійснював підготовку "підлеглих", - додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що на Донбасі у районі проведення операції об'єднаних сил затримали трьох осіб ймовірно причетних до незаконних збройних формувань у Луганській і Донецькій областях.

Раніше, 14 вересня у Луганській області співробітники Служби безпеки України попередили спробу представників Російської Федерації та окупаційної "адміністрації" створити механізм фінансового та матеріального забезпечення терористичної організації "ЛНР".