ua en ru

Boeing перевірить всі літаки 787 моделі через можливі витоки палива

Один з нових лайнерів Dreamliner від Boeing здійснив вимушену посадку через механічну несправність, а сама компанія в той же день заявила про те, що американські регулюючі органи віддали розпорядження перевірити весь авіафлот літаків моделі 787 на предмет можливої проблеми з паливопроводом. Про це повідомляє Reuters.

Поки не ясно, чи пов'язана змушена посадка лайнера 787 Dreamliner з 184 пасажирами на борту, що належить United Airlines, в Новому Орлеані з проблемою, яка лякає Федеральне управління цивільної авіації США (FAA). На думку регулятора, необхідно підтвердити, що на всіх 787-х моделях з'єднувачі паливопроводів були встановлені належним чином.

Перевірки були рекомендовані після того, як два неамериканських авіаперевізника, що володіють літаками Boeing, повідомили про випадки витоку палива.

Boeing відмовилася називати компанії.

Японська All Nippon Airways, один з перших замовників Dreamliner, сказала сьогодні, 5 грудня, що сповістила FAA і Boeing про витоки.

Представник ANA Еіті Утіда заявив, що компанія виявила витік 23 жовтня. Він також додав, що в неділю ANA завершила перевірки всіх 16 літаків Dreamliner.

Місцевий конкурент ANA - компанія Japan Airlines Co - повідомила, що також оглянула шість літаків серії 787. Japan Airlines заявила при цьому, що до проведення перевірки не виявила випадків витоку палива.

Перевірки і екстрена посадка літака стали новою проблемою для Boeing, що, як і раніше, намагається змінити негативне ставлення до її невдач на виробництві, в результаті яких постачання літаків 787 відкладалися майже на три роки.

Читайте також: Австралійська Qantas Airways розірвала контракт з Boeing на 7,2 млрд дол