ua en ru

Бочковський не буде очолювати ДСНС, - Аваков

Бочковський не буде очолювати ДСНС, - Аваков Фото: Сергій Бочковський (facebook.com/SergeBoczkowski)

Аваков заявив, що Бочковський не гідний очолювати ДСНС

Екс-глава Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Сергій Бочковський, поновлений на посаді рішенням Київського апеляційного адміністративного суду, не буде очолювати ДСНС. Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Як зазначив Аваков, Бочковський є недостойним офіцером, який не має очолювати ДСНС.

"Бочковський недостойний офіцер и він не гідний очолювати відомство. Він не буде його очолювати на підставі законних рішень, які прийняв Кабмін. Ті маніпуляції які він (Бочковський, - ред.) робит , ми знаємо, як з ними боротися. Він не буде в ДСНС", - заявив Аваков.

#НАЖИВО Брифінг міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та Голови Національної поліції України Сергія Князєва.

Опубліковано Ольгою Атамановою Вівторок, 21 серпня 2018 р.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 16 серпня поточного року Бочковського не впустили до ДСНС. Так, екс-очільник ДСНС прийшов до будівлі відомства з адвокатом і спробував увійти. Однак його не пропустили на прохідній.

Зазначимо, у 2015 році Бочковський (на той момент глава ДСНС) і його заступник були арештовані у ході засідання Кабміну, їм було оголошено підозри у використанні службового становища і нанесенні шкоди державі у більш ніж 6,5 млн гривень. Бочковський був звільнений з посади. Проте, у квітні поточного року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Бочковського і відновив його на посаді глави ДСНС, а влітку йому почали виплачувати зарплату.