ua en ru

Через блокаду Донбасу збитки "Укрзалізниці" перевищили 40 млн гривень

Через блокаду Донбасу збитки "Укрзалізниці" перевищили 40 млн гривень Фото: "Укрзалізниця"

Зокрема, через блокаду Донбасу, вже 16 діб не здійснюється перевезення вугілля

Через блокаду Донбасу збитки "Укрзалізниці" перевищили 40 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Укразалізниці".

"Філія "Донецька залізниця" закликає компетентні органи сприяти розблокуванню для руху два перегони та повернути майно. Загальні збитки від блокування руху на двох перегонах перевищили 40 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, збитки від блокування перегону Курдюмівка-Бахмут 484 км, що триває з 2 лютого, вже перевищили 33 млн гривень. Крім того, "Укрзалізниця" повідомляє про збитки у 8,4 млн гривень від дій блокувальників на перегоні Шипилове - Світланове, що продовжується з 25 січня.

"На перегоні Курдюмівка-Бахмут блокувальники на чолі з кількома народними
депутатами своїми діями порушили рух вантажних поїздів по парній та непарній коліях, рух на стик Майорська-Микитівка та обмежили рух приміських поїздів лише по непарній колії цього перегону. Порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.279 КК України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що на перегоні Шипилове-Світланове через заблокований рух вже 16 діб не здійснюється перевезення вугілля, у тому числі енергетичного. Загалом за зазначений період не перевезено 174,5 тис. тонн вугілля.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з словами міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика, якщо буде повністю перекрита зона АТО, доведеться перейти до віялових відключень і обмеженням енергетики.