ua en ru

Блокада Донбасу може відбитися на валютному ринку, - НБУ

Блокада Донбасу може відбитися на валютному ринку, - НБУ Фото: блокада Донбасу може вплинути на стабільність гривні

Регулятор готовий до можливих коливань курсу національної валюти

Блокада Донбасу може негативно вплинути на ситуацію на валютному ринку України. Про це в коментарі програмі "Подробиці" на телеканалі "Інтер" розповів заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб, повідомляє регулятор на своїй сторінці у Facebook.

За словами Сологуба, оскільки металопродукція є однією з основних складових експорту країни (близько 40% всього українського експорту), то будь-які зміни на цьому ринку суттєво впливають на економіку.

Крім того, в результаті блокади, держава вже втратила 2 млрд доларів валютної виручки і продовжує отримувати збиток.

Незважаючи на те, що ситуація на валютному ринку останнім часом стабілізувалася, різкі зміни обсягу валютної виручки можуть відбитися на ньому, як це було у серпні-вересні 2014 року і лютому 2015 року, коли через ескалацію бойових дій постраждали металургійні підприємства.

При цьому, запевнив Сологуб, Нацбанк має достатньо інструментів і великі міжнародні резерви, щоб згладити короткострокові сплески на валютному ринку.

#commentary Як блокада Донбасу відобразиться на ситуації на валютному ринку? Основні тези коментарю заступника Голови На...

Опубліковано Національний банк України 20 лютого 2017 р.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що блокада Донбасу "працює не в інтересах держави і не в інтересах людей".