ua en ru

Близнюк: У регіонах повинні пройти референдуми про об'єднання нечисленних населених пунктів

Міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк упевнений, що в Україні нечисленні населені пункти повинні провести місцеві референдуми і ухвалити рішення "про об'єднання зусиль". Про це він заявив на сьогоднішній годині уряду в парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

Також, відповідаючи на питання одного з народних депутатів, чи залишається Близнюк прихильником раніше висловленої ним думки про те, що в 2013 році мають бути ліквідовані більше 9 тис. місцевих сільських і селищних рад, міністр відзначив: "Такого, що завтра це робитиметься, я ніколи не говорив і не говорю".

"Тут є Матвієнко і проект закону, який лежить у ВР, він такий же. Тому ми говоримо, що зараз в державі Україна є громади, я не говоритиму, скільки і в якій області, менше 500 осіб. Тому ми говоримо, і держава ця стимулює, говорить: "Люди добрі, проводьте відповідно до закону про місцевий референдум свої референдуми і ухвалюйте рішення про об'єднання зусиль. Держава вас стимулюватиме і ви будете самодостатніми, а не той принцип, який зараз є, коли всі виглядають, що і коли дасть держава". Такого в світі немає. Громади мають бути самодостатніми, а якщо є такі, яким треба допомагати, то осмислено держава на це йде", - сказав Близнюк.

Відзначимо, він також заявив, що в Україні в 2013 р. запрацюють нові стандарти якості питної води.