ua en ru

В Україні у 2013 р. запрацюють нові стандарти до якості питної води, - Близнюк

В Україні у 2013 р. запрацюють нові стандарти до якості питної води. Про це на засіданні Верховної Ради України (ВР) під час години запитань до уряду заявив міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Санітарні норми та гігієнічні вимоги до питної води розроблені у відповідності з європейськими нормами і стандартами. Вони набули чинності у 2010 р., але окремі з цих вимог почнуть працювати лише у 2013 р.", - зазначив міністр.

Близнюк визнав, що на сьогоднішній день "не існує лабораторного обладнання на водозаборах по ряду показників, тому у наших планах оснащення лабораторій таким обладнанням за контролем якості питної води та стічних вод. Ми розраховуємо поступово забезпечити (регіони) лабораторіями, починаючи з регіонів, де найгірша ситуація з питною водою. Це східні регіони".

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович в листопаді 2011 р. підписав закон № 3933-VI "Про внесення змін до закону України" Про Загальнодержавну програму "Питна вода України" на 2006-2020 рр.", якою, зокрема, передбачається оснащення 356 лабораторій контролю якості води та очистки стічних вод в Україні сучасним контрольно-аналітичним обладнанням.