ua en ru

Близькосхідний "квартет" проведе 26 жовтня зустріч в Єрусалимі

Близькосхідний "квартет" з врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту проведе зустрічі в Єрусалимі 26 жовтня, повідомляє ВВС.
"Домовлено, що 26 жовтня спецпредставники "квартету" зустрінуться в Єрусалимі з обома сторонами для того, щоб спробувати просунутися в напрямку відновлення переговорів на відомій міжнародно-правовій основі, підтвердженої в заяві "четвірки" 23 вересня цього року в Нью-Йорку", - повідомив офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич.
"Квартет" - США, Росія, ЄС і ООН - зустрінуться окремо з палестинською та ізраїльською сторонами, та обговорять питання запуску переговорного процесу між ними.

Раніше повідомлялося, що представники організації визволення Палестини відмовилися від негайного відновлення переговорів по мирному врегулюванню у форматі "близькосхідного квартету". За підсумками зустрічі виконавчого комітету, палестинська сторона висунула умову, згідно з якою процес буде відновлений тільки в разі припинення будівництва всіх єврейських поселень на Західному березі річки Йордан.

В свою чергу прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що палестинці намагаються отримати свою державу не для досягнення миру, а щоб продовжити конфлікт з Ізраїлем.