ua en ru

Найближчим часом Київ відвідає глава МЗС Молдови

Найближчим часом Київ відвідає глава МЗС Молдови Фото: Олег Цуля (gov.md)
Автор: Инна Собора

Домовленість про це була досягнута 22 липня

Міністр закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Олег Цуля планує візит до Києва. Він відбудеться найближчим часом.

Про це повідомила прес-служба МЗС України.

Підкреслимо, 22 липня заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар провів відеоконференцію з держсекретарем МЗС Молдови Думітру Соколаном.

У ході переговорів сторони підтвердили необхідність виведення російський військ, що знаходяться на території так званої "Придністровської Молдавської Республіки".

Відзначимо, в 2006 році сепаратисти провели так званий референдум за інтеграцію з РФ, але його результати не були визнані міжнародною спільнотою. Конфлікт на цей час заморожений, але на території ПМР знаходяться військові РФ.

Так, Боднар і Соколан досягли домовленості про візит глави МЗС Молдови.

"Дипломати домовилися, що найближчим часом Київ відвідає міністр закордонних справ і європейської інтеграції Республіки Молдова Олег Цуля", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим мету візиту Цулі поки не озвучують.

Раніше повідомлялося, що Україна та Молдова обговорили виведення російський військ з Придністров'я.

РБК-Україна писало, що восени минулого року міністр оборони Молдови Віктор Гайчук похвалив бойовиків на Донбасі, після чого опозиція в парламенті запропонувала ініціювати його відставку.