ua en ru

Блінкен про відключення Росії від SWIFT: ми розглянемо будь-який розумний варіант стримування

Блінкен про відключення Росії від SWIFT: ми розглянемо будь-який розумний варіант стримування Фото: Ентоні Блінкен, держсекретар США (GettyImages)

Державний секретар США Ентоні Блінкен ухилився від прямої відповіді на питання, чи можуть Росію відключити від міжнародної системи SWIFT. Однак він заявив, що Вашингтон розгляне будь-який розумний варіант стримування Росії.

"Не хочу говорити про якісь гіпотетичні кроки, які ми могли б зробити у майбутньому. Скажу так, коли йдеться про те, щоб стримати агресію чи про те, щоб відповісти, ми розглянемо будь-який розумний варіант. Ми налаштовані рішуче щодо того, що будуть наслідки у різних сферах", - сказав держсекретар.

Блінкен зазначив, що США воліють мати більш стабільні та передбачувані відносини з Росією, однак готові відповісти у разі агресії проти американських союзників чи партнерів.

"Якщо Росія продовжить робити необдумані та агресивні кроки чи то щодо України, чи то щодо інших наших партнерів, ми відповімо. Не з метою ескалації, а тому що такі дії не можуть лишатися безкарними. Тому очевидно, що будуть наслідки", - наголосив він.