ua en ru

Завдяки Росії кількість прихильників ступу України до НАТО зросла в 3-4 рази, - Порошенко

Завдяки Росії кількість прихильників ступу України до НАТО зросла в три-чотири рази.

Завдяки Росії кількість прихильників ступу України до НАТО зросла в три-чотири рази. Про це він заявив під час свого виступу у сесійній залі Верховній Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом останнього року, не в останній мірі завдяки Росії - бо я не бачу чим це ще пояснити - в три-чотири рази зросла кількість прихильників вступу України до НАТО", - заявив Порошенко.

Проте він зазначив, що питання вступу України до НАТО залишається єдиним із так званих складних тем, "в якому в кількох областях все ще зберігається рівна кількість полярних думок".

Президент зазначив, що позиція позаблокового статусу України призвела до великих втрат, тому необхідно повернутися до курсу на членство в Євроатлантичному співробітництві.

" Ми вже сьогодні поглиблюємо співпрацю з НАТО, працюємо над оперативною сумісністю Збройних сил України із арміями країн-членів Альянсу, переорієнтовуємося на натівські стандарти в оборонно-безпековому просторі. Але в той же час закликаю всіх усвідомити, що політичні спекуляції навколо негайного, "вже сьогодні", приєднання до НАТО не наближають, а, на жаль, навпаки, віддаляють від України час вступу. Потрібно не словом, а ділом, реальною працею досягти критеріїв, які потребують членство в НАТО", - заявив Порошенко.

Він підкреслив, що треба починати не з гучних заяв, "яких було вже багато, а з реальних практичних реформ".

"До речі, реформи і критерії, які є в плані дій щодо членства в НАТО, і реформи і критерії, які є в угоді про асоціацію, на 96% співпадають", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, більше половини (52%) виборців готові проголосувати за вступ України в НАТО.