ua en ru

Завдяки ProZorro заощадили 2,9 млрд гривень бюджетних коштів, - Нефьодов

Завдяки ProZorro заощадили 2,9 млрд гривень бюджетних коштів, - Нефьодов Фото: Максим Нефьодов розповів, скільки вдалося заощадити завдяки ProZorro

До системи електронних закупівель вже приєдналося майже 8 тис. замовників і 25 тис. постачальників

Завдяки системі електронних закупівель ProZorro вдалося зекономити 2,9 млрд гривень бюджетних коштів. Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов в ефірі "5 каналу".

При цьому він зазначив, що пріоритетним для творців системи є не сама по собі економія, а створення умов для конкуренції між учасниками.


"Економія для нас не є пріоритет номер один, економія - це наслідок того, що ми збільшуємо прозорість закупівель, ми залучаємо більше постачальників і, відповідно, ці постачальники більше конкурують між собою, ціни падають, якість збільшується - це класика економічної теорії", - зазначив заступник міністра.

Нефьодов також повідомив, що до системи вже приєдналося майже 8 тис. замовників і 25 тис. постачальників.

"Наразі ми майже досягли 2,9 мільярди гривень економії, що нас дуже тішить. Але ще більше тішить, що до системи приєдналося майже 8 тисяч замовників з боку держави - це більш ніж 90% всіх закупівель, які є в державних органах, і до системи вже приєдналося 25 тис. постачальників", – відзначив він.

Нагадаємо, з 1 серпня 2016 року всі державні закупівлі в Україні мають здійснюватися через систему ProZorro.