ua en ru

Завдяки політиці Кабміну Яценюка Україна уникла економічного краху, - Бальцерович

Завдяки політиці Кабміну Яценюка Україна уникла економічного краху, - Бальцерович Фото: Арсеній Яценюк

Завдяки політиці Кабінету міністрів Арсенія Яценюка Україна уникла економічної катастрофи. Про це журналістам заявив співголова Групи стратегічних радників за підтримки реформ Лєшек Бальцерович.

Зазначимо, співголови Групи стратегічних радників за підтримки реформ - один з авторів польських реформ Лєшек Бальцерович та екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош - зустрілися з представниками партії "Народний фронт" під час засідання фракції у понеділок, 17 жовтня.

Після зустрічі Лешек Бальцерович в інтерв'ю журналістам наголосив, що два роки тому в Україні була дуже важка економічна ситуація через "спадщину" Януковича і економічну агресію Росії.

"Те, що була введена заборона експорту України до Росії, - це був великий удар, який викликав рецесію. І в цих важких обставинах була загроза краху і бюджету, і банківської системи. І завдяки політиці уряду Арсенія Яценюка цей крах не стався, - підкреслив Бальцерович. - Було важко, я знаю, це було важко. І через удар Росії, і спадщину економіки. А тепер в цьому році починається повільне економічне зростання, яке може бути і повинно бути укріплене реформами, які не є болючими для суспільства".

Ці реформи, за словами Бальцеровича, "болючі для деяких груп інтересів, які захищають свої привілеї".

"Не треба дозволяти їм це робити", - закликав польський політик.

Він навів приклад демонополізації і приватизації, продовження реформи газового сектора.

"Найголовніше - що почалося економічне зростання, воно потребує зміцнення - зміцнення шляхом реформ, які не болючі для суспільства", - додав Лешек Бальцерович.