ua en ru

Завдяки Firtash Foundation британці дізнаються справжню Україну, - Кравчук

Завдяки Firtash Foundation британці дізнаються справжню Україну. Таку думку висловив перший Президент України Леонід Кравчук, коментуючи перспективи , які відкриває проведення в Лондоні відповідного фестивалю, організованого Фондом.

«В Україні постійно йдуть реформи і наша країна сьогодні вже не така, яка була вчора. Але за кордоном про це не знають. Україну часто порівнюють з Росією, а часом взагалі не знають, що тут відбувається. Багато хто забув, що Київ був центром потужної держави, яке називалося Київська Русь, коли в Східній Європі ще навіть не було Москви. Тобто, Україна - стародавня держава, яка зараз вибрало чіткий європейський шлях, про який необхідно розповідати. Така діяльність і відбувається завдяки нинішнім бізнесменам, які дуже відрізняються від тих, яких Україна знала на зорі незалежності. Вони стали думати про Україну та її майбутнє», - сказав Кравчук.

Зокрема, він підкреслив, що Дмитро Фірташ і його дружина Лада Фірташ, організувавши фестиваль « Дні України в Великобританії», покажуть англійцям своєрідну, що не знайому їм Україну. «Завдяки Firtash Foundation, британці побачать наші досягнення і зрозуміють, що ми в Європі давно. Сподіваюся що інші бізнесмени сприймуть цей приклад і будуть йому наслідувати. Україна повинна стати відомою в усьому світі державою. На моє глибоке переконання, як першого Президента, Європа багато чого отримає від цієї взаємодії. Лондон - центр великої держави, через нього про Україну дізнається вся Європа. Я думаю, років через 10 вони почнуть брати з нас приклад. Адже українці - люди співучі, високої позитивної ментальності, працьовиті, гостинні», - резюмував перший Президент України.

Нагадаємо, 17-19 жовтня Firtash Foundation за фінансової підтримки Group DF проведе в Лондоні Дні України у Великобританії».

Firtash Foundation - приватний благодійний фонд, заснований Дмитром та Ладою Фірташами. Головна мета фонду - довгострокова підтримка освіти і культури в Україні . Один з найвідоміших проектів фонду - програма україністики в Кембріджському університеті, яка дозволяє вивчати українську мову , культуру , літературу , кінематограф іноземним студентам . Програма заснована в 2008 р. З 2010 р. діє стипендіальна програма, що дозволяє талановитої української молоді отримати річний курс магістерського навчання в Кембриджі.

Group DF - міжнародна група компаній , бізнес якої представлений в 11 країнах Європи та Азії. Основні напрями бізнесу - азотний, титановий, газовий і банківський. Група також розвиває активи в сферах сільського господарства, медіа, енергетичної інфраструктури та нерухомості, виробництві кальцинованої соди. Загальна кількість співробітників ГК - понад 100 тис. осіб. Засновник і власник - Дмитро Фірташ.