ua en ru

Бізнесмен Барщовський втратив ще один актив групи T.B. Fruit

Бізнесмен Барщовський втратив ще один актив групи T.B. Fruit Ілюстративне фото (tbfruit.com)

Раніше Барщовський також втратив частину майнового комплексу T.B. Fruit

Кредитор ФК "Інвестохіллс Веста" стягнув з бізнесмена Тараса Барщовського земельну ділянку, яка є центральним проїздом для транспорту, що прямує на підприємство "Яблуневий Дар". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідні документи з реєстру.

Ділянка знаходиться в м. Городок й складається з трьох частин, об'єднаних в одну ділянку площею 0,279 га.

Кредитор отримав земельну ділянку завдяки закону України "Про іпотеку", адже об'єднана ділянка перейшла у статус іпотечного майна, тому на нього поширюються правові наслідки порушення основного зобов'язання.

"Кейс Барщовського - приклад того, що неможливо створити сталий бізнес на боргах, яких уникаєш. Кредитори продовжать системно працювати над тим, щоб на законних підставах повернути борги. Адже саме відповідальне ставлення до боргів є запорукою того, що підприємці та фінансові установи можуть співпрацювати та разом розвивати економіку країни", - заявив засновник ФК "Інвестохіллс Веста" Андрій Волков.

Відзначається також, що Барщовський вже втратив частину майнового комплексу групи компаній T.B. Fruit, а саме, Новоушицький консервний завод (всі споруди заводу), а також об'єкти нерухомості й землі в м. Городок. Загальна сума становить понад 9 млн грн, а втрачених об'єктів нерухомості в Новій Ушиці - майже 18 млн грн.

Нагадаємо, ФК "Інвестохіллс Веста" придбала у листопаді 2019 року на аукціоні ФГВФО права вимоги на кредити підприємств "Яблуневий Дар" і "Танк Транс" на загальну суму 5 750 881 157 грн.

Як раніше повідомляло РБК-Україна, Франківський районний суд Львова задовольнив позов ТОВ "Фінансова компанія "Інвестохіллс Веста" до Тараса Барщовського, за участю третьої особи - ТОВ "Яблуневий дар" про стягнення заборгованості.