ua en ru

Бізнес-омбудсмен: внутрішній борг України - заборгованість по ПДВ і авансових платежах з податку на прибуток

Бізнес-омбудсмен: внутрішній борг України - заборгованість по ПДВ і авансових платежах з податку на прибуток Фото: Альгірдас Шемета

Держава заборгувала підприємцям близько 40 млрд гривень

Україна має визнати внутрішнім боргом заборгованість по відшкодуванню податку на додану вартість (ПДВ) і авансових платежах з податку на прибуток. Про це заявив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми бачимо покращення у питанні поточного відшкодування ПДВ, ми отримуємо все менше і менше скарг з цього питання, але і тут я повинен перейти до проблемних питань - ми все ще отримуємо багато скарг щодо боргів по відшкодуванню ПДВ і багато скарг по питанню авансових платежів по податку на прибуток", - заявив Шемета.

Також він зазначив, що загальна заборгованість держави по відшкодуванню ПДВ та поверненню авансових платежів податку на прибуток становить близько 40 млрд гривень.


"Я думаю, що варто визнати цей борг внутрішнім боргом України і домовитися з бізнесом про поступову виплату цього боргу, щоб це було прозоро і бізнес знав правила, за якими буде повертатися цей борг", - підкреслив Шемета.

Нагадаємо, раніше в офісі бізнес-омбудсмена розповіли, як погасити борги з компенсації підприємствам у зоні АТО.