ua en ru

Бізнес буде тримати відстань від фігурантів "Кремлівської доповіді", - Фрід

Бізнес буде тримати відстань від фігурантів "Кремлівської доповіді", - Фрід Фото: Данієл Фрід (wikipedia.org)

У список будуть включені не тільки особи під санкціями, але і члени їх сімей

Американський бізнес і банки будуть триматися на відстані від російських олігархів та осіб з кола Володимира Путіна, які швидше за все будуть згадані 29 січня в так званій "Кремлівській доповіді" адміністрації США, заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода" американський експерт з питань санкцій Данієл Фрід.

"Цей перелік не матиме юридичних наслідків, але виглядає як список фігурантів майбутніх потенційних санкцій. І це точно означає, що бізнес і банки будуть триматися на відстані від людей, яких в ньому назвуть. Тому що це досить очевидно: рано чи пізно, якщо Росія продовжить свою агресивну діяльність... наприклад, якщо Росія спробує втрутитися в проміжні американські вибори в листопаді цього року, - Конгрес або адміністрація перенесуть прізвища з цього списку вже в санкційний список", - сказав колишній координатор санкційної політики в адміністрації екс-президента Барака Обами.

Денієл Фрід зазначив, що в новий список будуть включені не тільки особи під санкціями, а й члени їх сімей. На очікуване твердження Росії про те, що санкції їй не страшні, колишній чиновник сказав, що ефект від санкцій накопичується з часом.

"Міністерство фінансів США 29 січня передасть в Конгрес документ, який преса прозвала "Кремлівською доповіддю" - перелік російських олігархів і людей з близького оточення президента Росії Володимира Путіна. Це буде тільки перший з цілого ряду документів, які готують кілька американських відомств для виконання прийнятого в минулому році в США закону. Нинішній звіт сам по собі не передбачатиме введення санкцій проти згаданих в ньому, але створить фактичні підстави для можливого введення таких санкцій в майбутньому", - пише видання.

Зазначимо, що президент України переконаний у посиленні санкцій США проти Росії.