ua en ru

Біржова рада "Української біржі" схвалив запуск "Ринку залучення капіталу"

Біржова рада "Української біржі" схвалив ініціативу правління біржі по запуску "Ринку залучення капіталу" і затвердив низку документів, необхідних для функціонування нового ринку. Про це повідомляє прес-служба біржі.

Для координації роботи нового сегмента при "Українській біржі" буде створено інвестиційну раду. На посаду голови інвестиційної ради була затверджена кандидатура члена біржової ради "Української біржі", керуючого партнера ІГ "Універ" Олексія Сухорукова.

Читайте також: НКЦПФР констатувала початок процесу запуску в Україні ринку залучення капіталу

"Головне завдання інвестиційної ради - визначати стратегію розвитку нової площадки, а також допомагати біржі аналізувати якість емітентів, які будуть пропонувати свої цінні папери до розміщення на біржі, - каже Сухоруков. - Я сподіваюся, що ми зможемо залучити до роботи в раді авторитетних фахівців, що володіють експертизою в області як приватних, так і публічних розміщень. Очікую, що це в основному будуть інвестбанкіри, керуючі фондами і представники міжнародних організацій, але не виключаю участь представників державних і громадських організацій".

Також, на "Ринку залучення капіталу", вводиться інститут "Партнерів" - організацій, що допомагають емітентам вийти на біржу.