ua en ru

Біржа Гонконгу закрилися падінням індексу Hang Seng на 4,4%

Біржа Гонконгу закрилися падінням індексу Hang Seng на 4,38% - до 16822,15 пункту (це мінімальне значення за 2,5 року - з травня 2009 р.). Індекс China Enterprise Index, у розрахункову базу якого входять найбільші компанії Китаю, чиї акції торгуються в Гонконгу, опустився за підсумками сесії на 5,71% - до 8408,26 пункту.
Приводом до розпродажів став негативний зовнішній і інформаційний фон, який знизив апетит інвесторів до ризику. Негатив на світових торговельних майданчиках знову обумовлений новинами з Європи. Раніше грецький уряд відкрито оголосив, що не зможе виконати поставлені завдання зниження бюджетного дефіциту в цьому році. Тим часом саме виконання програми жорсткої економії є умовою для отримання чергового траншу кредиту від трійки міжнародних кредиторів (Євросоюз, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд).
На цьому тлі стурбованість інвесторів щодо перспектив виходу з боргової кризи в Європі посилилася. Гравці фондового ринку відзначають, що європейським владі, можливо, так і не вдасться стримати поширення грецької кризи на інші економіки єврозони.
Зазначимо, що пізніше сьогодні відбудеться зустріч міністрів фінансів єврозони (зустріч Єврогрупи), на якій будуть обговорюватися боргові проблеми Греції та їх вплив на економіку європейського регіону.
Торговельні майданчики Сеула і Шанхая сьогодні закриті. Торговельні майданчики Європи сьогодні відкрилися значним зниженням провідних індексів (у діапазоні 1,7-3,1%), біржі США в п'ятницю, 30 вересня 2011 р., також закрилися в істотному мінусі (у діапазоні 2,2-2,6%).