ua en ru

Білл Гейтс може стати першим трильйонером у світі

Білл Гейтс може стати першим трильйонером у світі Фото: Білл Гейтс може стати першим трильйонером

Статки засновника Microsoft можуть досягти 1 трлн доларів через 25 років

Один із засновників корпорації Microsoft Білл Гейтс може збільшити свій статок до 1 трлн доларів через 25 років. Про це йдеться у звіті "Економіка для 99%" міжнародного об'єднання Oxfam.

Згідно зі звітом, на сьогодні статки Гейтса оцінюються у 84,4 млрд доларів.

Такий висновок експертів Oxfam заснований на аналізі добробуту найбагатших людей світу. У результаті аналізу з'ясувалося, що протягом останніх 10 років статки світових багатіїв постійно зростали.

Зокрема, у 2009 році 793 мільярдерам належав сукупний капітал у 2,4 трлн доларів, а вже у 2016 - 5 трлн доларів. Тобто щорічно спостерігалося збільшення статків у середньому на 11%.

Оксфам (Oxfam) — міжнародне об'єднання з 17 організацій, що працюють у більш ніж 90 країнах по всьому світу. Метою діяльності об'єднання є вирішення проблем бідності та пов'язаної з нею несправедливістю у всьому світі.

Оксфам був заснований у британському місті Оксфорд у 1942 році як Оксфордський комітет допомоги голодуючим (Oxford Committee for Famine Relief) групою квакерів, громадських активістів і науковців Оксфордського університету.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що статки світових мільярдерів рекордно збільшилися.