ua en ru

Bild: Росія витрачає на зарплати та соцзабезпечення в ДНР/ЛНР 1 млрд євро на рік

Bild: Росія витрачає на зарплати та соцзабезпечення в ДНР/ЛНР 1 млрд євро на рік Фото: виплата грошової допомоги у ДНР

Німецькі журналісти порахували витрати РФ на Донбасі

Російська Федерація щорічно витрачає на зарплати і соціальне забезпечення населення підконтрольних самопроголошеним Донецькій та Луганській "народним республікам" близько 1 млрд євро. Про це йдеться в розслідуванні німецької газети Bild.

Згідно з розрахунками Bild, Росія щомісяця витрачає близько 79 млн євро, щоб виплачувати зарплати "держслужбовцям" і пенсії на підконтрольних територіях Донбасу. "Пенсії" в окупованій частині Донецької області отримують 653 тис. осіб, у Луганській - майже 426 тис. осіб. На виплати пенсій " щомісяця потрібно 2,418 млрд рублів, що відповідає трохи більше 30 млн євро.

Також повідомляється, що кількість російських і місцевих бойовиків на Донбасі становить 30 тис., та їх зарплати вважаються високими - від 90 до 465 євро. При цьому вчителі в ДНР/ЛНР отримують близько 50 євро на місяць.

"Проте витрати на виплати зарплат і соцзабезпечення - лише частина видатків Росії на Донбасі в цілому. Поставки газу, палива, продовольства, боєприпасів та гуманітарні виплати потребують ще кілька сотень млн євро на рік", - пише видання.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року Мінсоцполітики спростувало інформацію про отримання пенсій бойовиками ДНР/ЛНР.