ua en ru

Біатлон. Українки не змогли показати хороші результати в першому мас-старті сезону

Біатлон. Українки не змогли показати хороші результати в першому мас-старті сезону Фото: Дар'я Блашко стала кращою серед українок з 26-м результатом (Getty Images)

Сьогодні, 19 грудня, у французькому Ансі відбувся перший мас-старт біатлонного сезону. У жіночій гонці брали участь відразу три українки-Олена Білосюк, Дар'я Блашко і Юлія Джима, але ніхто з них не зміг показати успішні результати.

Детальніше - в матеріалі РБК-Україна.

Спочатку в мас-старті повинна була виступати лише Білосюк, але через відмову від гонки відразу п'яти біатлоністок, в тридцятку потрапили також Блашко і Джима. Однак вдалою цю гонку для українок назвати не можна.

Найкращий результат серед українок у Блашка, яка на кожному з рубежів допустила по одному промаху і фінішувала 26-ю. Джима абсолютно провалила останню стрілянину, допустивши п'ять промахів. Загалом вона сім разів стріляла в "молоко" і фінішувала 28-ю. Білосюк напередодні гонки нарікала на поганий стан і як результат виявилася останньою тридцятою при чотирьох промахах.

Перемогу здобула шведка Ельвіра Еберг. Друге місце у француженки Жюлі Симон, третя-росіянка Христина Резцова.

Також сьогодні о 15.45 відбудеться чоловічий мас-старт. Українці у цій гонці не виступатимуть. Зазначимо, це останній етап біатлонного Кубка світу цього календарного року. Наступний етап пройде 6-9 січня у німецькому Оберхофі.