ua en ru

Безпека України - безпека Європи. Шмигаль анонсував запуск національного центру розбудови миру

Безпека України - безпека Європи. Шмигаль анонсував запуск національного центру розбудови миру Фото: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (Віталій Носач, РБК-Україна)

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що безпека української держави - це безпека Європи. Кабмін затвердив проект, який дозволить запустити в роботу Український національний центр розбудови миру.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на засідання уряду.

"Безпека України - це безпека Європи. Це наше спільне завдання, виклик, який необхідно долати консолідовано", - заявив він.

За його словами, турбує питання безпеки українців, які перебувають на окупованих частинах країни.

"Там є випадки порушення прав людей. Такі дії будуть зафіксовані, будуть доказовою базою щодо російської агресії. Сьогодні пропоную затвердити проект, який дозволить запустити в роботу Український національний центр розбудови миру. Який буде збирати докази порушення прав людини", - заявив Шмигаль.

Як він повідомив на своєму Telegram-каналі, уряд затвердив порядок використання коштів щодо створення реєстрів та систем моніторингу. Це дозволить установі розпочати діяльність та збирати докази порушення прав українських громадян на тимчасово окупованих територіях.