ua en ru

Без участі РФ неможливо забезпечити безпеку Європи, - Меркель

Без участі РФ неможливо забезпечити безпеку Європи, - Меркель
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що без участі Росії неможливо забезпечити безпеку Європи ні в короткостроковій, і в довгостроковій перспективі.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що без участі Росії неможливо забезпечити безпеку Європи ні в короткостроковій, і в довгостроковій перспективі. Про це вона заявила під час зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Євою Копач, передає Deutsche Welle.

Меркель також підкреслила, що санкції проти РФ не є самоціллю, а приймаються тільки тоді, коли цього неможливо уникнути. При цьому Берлін виступає за продовження діалогу з Москвою.

Разом з цим канцлер зазначила, що територіальна цілісність України продовжує порушуватися.

Крім того, Меркель заявила, що Німеччина знає про стурбованість Польщі у зв'язку з ситуацією в Україні, і пообіцяла підтримку НАТО всім членам альянсу.

"Польща - вільна країна, вона входить в НАТО та Європейський союз. Дональд Туск (колишній прем'єр Польщі) через кілька днів стане першим в історії представником так званого колишнього Східного блоку, який очолить Європейську раду", - додала канцлер.

Нагадаємо, раніше Меркель закликала Захід продовжити діалог із Президентом Росії Володимиром Путіним.