ua en ru

Заворушення в Україні негативно впливають на її торгові стосунки з РФ, - ЄЕК

Заворушення в Україні негативно впливають на її торгові стосунки з Росією.

Заворушення в Україні негативно впливають на її торгові стосунки з Росією. Про це журналістам повідомив журналістам міністр Євразійської економічної комісії (ЄЕК Андрій Слєпньов.

"Ми не зможемо бізнес-шляхом адміністративних рішень попросити повернутися назад (до колишнього рівня торговельних відносин з Україною), тому що довіра знизилося, і тепер воно разом з усіма рейтингами знаходиться в незрозумілій ситуації", - сказав він, додавши, що вже "бізнес-авіація юркнула з київського аеропорту".

За словами Слєпньова, Росії належить докласти максимум зусиль, щоб відновити з Україною взаємовигідне співробітництво. Однак міністр додав, що "проблем на кордонах поки не виникає".

Коментуючи можливий вступ України в Митний союз, Слєпньов зазначив, що такої заявки від країни немає.

Раніше сьогодні міжнародне рейтингове агентство S&P знизило суверенний кредитний рейтинг України з рівня CCC+ до CCC з "негативним" прогнозом. Це рішення було ухвалене через різке погіршення політичної обстановки в країні.

За даними українського МОЗ, жертвами масових заворушень стали 77 осіб. За інформацією МВС України, в зіткненнях загинули 16 правоохоронців.