ua en ru

Заворушення на Банковій: Рада дала ряд доручень МВС, СБУ і ДБР по розслідуванню

Заворушення на Банковій: Рада дала ряд доручень МВС, СБУ і ДБР по розслідуванню Фото: по заворушенням на Банковій Рада дала ряд доручень силовикам (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Верховна рада схвалила постанову №5295 про засудження подій під Офісом президента 20 березня. Нардепи надали ряд доручень з приводу розслідування заворушень Міністерству внутрішніх справ, Службі безпеки України та Державному бюро розслідувань.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання ВР.

"За" проголосували 237 парламентаріїв.

Цією постановою МВС, СБУ і ДБР доручають забезпечити швидке, повне і неупереджене розслідування і надати юридичну оцінку подій 20 березня.

Силовики повинні вивчити обставини, що супроводжували заворушення під ОП, на предмет організації та/або участі в реалізації подій будь-яких політичних партій і/або пов'язаних з ними осіб.

Їм також доручили визначити ступінь провини учасників, організаторів та замовників події у заподіянні матеріальних збитків державному майну і забезпечити притягнення винних осіб до відповідальності.

Крім того, МВС, СБУ і ДБР щотижня повинні надавати комітету парламенту з питань правоохоронної діяльності актуальну інформацію про хід розслідування цих подій.