ua en ru

На безкоштовне надання житла претендують 32 учасники АТО з інвалідністю

На безкоштовне надання житла претендують 32 учасники АТО з інвалідністю Фото: Артур Дерев'янко

Поки кошти розподілені на 24 бійців

На безкоштовне надання житла претендують 32 учасники антитерористичної операції (АТО), які втратили кінцівки. Про це 21 червня під час брифінгу заявив голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Програма передбачає майже 64 мільйони. У нас на теперішній час гроші розподілені, але тільки тим учасникам АТО, - це 24 особи, - які стоять в органах соціального захисту на отримання цього житла",- заявив Дерев'янко, зазначивши, що загалом на обліку перебуває 32 особи, які претендують на житло.


"Коштів достатньо, але зараз проводяться мікротендери в областях тому, що ці квартири купують органи соціального захисту",- додав Дерев'янко.

За його словами, сума на купівлю житла наразі не фіксована, адже учасники АТО, які досі перебувають на лікуванні, поки не мають можливості стати у чергу.

Нагадаємо, у кінці березня Кабінет міністрів України виділив на придбання житла учасникам антитерористичної операції, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, майже 64 млн гривень.