ua en ru

Бернанке: ФРС захистить економіку США від впливу європейської боргової кризи

Голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке знов пообіцяв, що ФРС зробить все, щоб захистити економіку США від впливу боргової кризи в єврозоні. Сьогодні Бернанке виступив з промовою перед бюджетним комітетом сенату США, в точності повторивши сказане 2 лютого в бюджетному комітеті палати представників.
"Ми підтримуємо регулярний контакт з європейськими владою, продовжуємо уважно стежити за розвитком ситуації і зробимо всі можливі кроки, щоб захистити фінансову систему і економіку США", - запевнив сенаторів Бернанке.
"Пройде ще багато часу, перш ніж можна буде сказати, що ринок праці в США функціонує нормально", - повторив глава ФРС. При цьому він не згадав у своїй промові про несподівано сильні дані по американському ринку праці, представлені 3 лютого 2012 р., тобто через день після виступу Бернанке в комітеті палати представників.
В даний час Бернанке відповідає на запитання членів бюджетного комітету сенату.
Нагадаємо, рівень безробіття в США в січні 2012 р. порівняно з груднем 2011 р. знизився на 0,2 процентного пункту і склав 8,3%. Це найнижчий показник майже за 3 роки. На думку аналітиків, такі дані зменшують імовірність того, що ФРС вдасться до третього раунду "кількісного пом'якшення" (QE) в 2012 р.