ua en ru

У Берліні пікетували на підтримку чеченських геїв

У Берліні пікетували на підтримку чеченських геїв Фото: учасники пікету на захист ЛГБТ-спільноти в Чечні

Активісти закликали Меркель обговорити тему переслідування чеченських геїв на зустрічі з Путіним

Напередодні візиту канцлера Німеччини Анґели Меркель у Росію в Берліні почалася триденна акція протесту ChechnyaStreetDays. Учасники пікету виступають проти переслідування представників ЛГБТ у Чечні, передає DW.

Зазначено, що 30 квітня активісти передали до канцелярії уряду ФРН адресовану Меркель петицію із закликом обговорити тему переслідувань чеченських геїв на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним 2 травня.

"Анґела Меркель має велику владу і колосальний вплив. Крім того, в минулому вона вже не раз покладала відповідальність на лідерів держав за порушення прав людини", - заявили представники правозахисної організації "Enough is Enough! Open your Mouth!", що організувала пікет.

На думку активістів, глава німецького уряду має "недвозначно дати зрозуміти Путіну, що слід негайно припинити вбивства й тортури".

Раніше ця організація, а також Союз проти гомофобії почали збір коштів на допомогу чеченським геям, які опинилися, як пишуть організатори ініціативи, "в критичній ситуації". Всі пожертви будуть направлені російській мережі ЛГБТ-організацій для "терміново необхідної евакуації жертв та їхніх родин", зазначено на сторінці активістів.

Нагадаємо, у Відні (Австрія) 4 лютого 2017 року затримали 22 вихідці з Чечні.