ua en ru

В Австрії затримали 22 вихідців з Чечні зі зброєю

В Австрії затримали 22 вихідців з Чечні зі зброєю Фото: вихідці з Чечні, затримані в Австрії, просили політичного притулку

Під час обшуку у затриманих знайшли пістолет і автомат

У Відні (Австрія) в суботу, 4 лютого, затримали 22 вихідців з Чечні, передає ВВС.

Згідно з повідомленням, жителі одного з районів міста звернули увагу на значну групу людей на вулиці і викликали поліцію. Прибулим за викликом поліцейським вихідці з Чечні заявили, що просто гуляють.

Тим не менш, поліцейські помітили в одного з чеченців пістолет і викликали підкріплення. При подальшому обшуку у затриманих, крім пістолета, знайшли ще й автомат.

Як з'ясувалося згодом, всі затримані зверталися до влади Австрії за політичним притулком. 16 з них отримали притулок. Заяви ще чотирьох розглядаються, а двом затриманим вже відмовили.

За словами міністра внутрішніх справ Австрії Вольфганга Соботки, затримані вихідці з Чечні могли мати стосунок до організованої злочинності та брати участь в конфлікті між кількома угрупуваннями.

Разом з тим, у причетності до терористичної діяльності затриманих не підозрюють, зазначив міністр. Він також назвав затримання вихідців з Чечні яскравим прикладом грамотного взаємодії поліції і суспільства.

Нагадаємо, в Австрії в ході антитерористичної операції затримали понад 10 осіб.