ua en ru

Берлін вимагає від Кремля пояснити повідомлення про вторгнення російської військової техніки на територію України

Уряд Німеччини в терміновому порядку вимагає від уряду Російської Федерації пояснень з приводу інформації про перетин колоною бронетехніки з Росії українського кордону.

Уряд Німеччини в терміновому порядку вимагає від уряду Російської Федерації пояснень з приводу інформації про перетин колоною бронетехніки з Росії українського кордону. Про це в п'ятницю, 15 серпня, заявив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт, передає Deutsche Welle з посиланням на агентство dpa.

Берлін вимагає від уряду РФ в терміновому порядку пояснити повідомлення, що з'явилися, про вторгнення російської колони бронетехніки на українську територію.

Раніше вранці за ініціативою Німеччини відбулася телефонна розмова міністра закордонних справ ФРН Франка-Вальтера Штайнмайера і глави МЗС РФ Сергія Лаврова. Як повідомив представник глави МЗС ФРН, сторони обговорили повідомлення про російську військову автоколону, а також тему доставки передбаченої гуманітарної допомоги РФ Україні.

Нагадаємо, що сьогодні вночі через пункт пропуску "Ізварине", який тимчасово не контролюється українськими прикордонниками, з міста Донецьк Ростовської області зайшла колона російської важкої військової техніки. Цей факт був зафіксований співробітниками іноземних ЗМІ.