ua en ru

Береза задекларував три земельних ділянки, тисячі доларів готівкою і дорогі годинники

Береза задекларував три земельних ділянки, тисячі доларів готівкою і дорогі годинники Фото: Борислав Береза

Зокрема, народний депутат володіє всього двома автомобілями, і те, наполовину

Народний депутат Борислав Береза в електронній декларації вказав земельні ділянки, три пари наручних годинників, квартиру, машину і понад 150 тис. доларів готівкою. Відповідні дані розміщені в Єдиному державному реєстрі декларацій.

Таким чином, Береза задекларував, що володіє трьома земельними ділянками - 5576 м2, 3237 м2 і 2500 м2.

Також нардеп володіє будинком (площею 91,2 м2) в Київській обл., третьою частиною квартири в Києві (42,9 м2), а також цілою квартирою в 87,9 м2 в Києві. При цьому його дружина володіє 33% прав на одну з квартир Берези.

Серед цінного рухомого майна депутата - три пари наручних годинників марки Zenit, Edox, Ulysse Nardin (їх вартість в декларації не вказана), домашня бібліотека загальною кількістю 12 000 книг і картина естонського художника Navitrolla. Його дружині належить ювелірні вироби - золоте кільце і золоті сережки, золотий годинник наручний, комплект ювелірних виробів з білого золота з дорогоцінними каменями.

Разом з тим Береза заявив у декларації, що володіє всього двома автомобілями - Acura MDX і Hyundai Getz, і то наполовину. Дружина депутата має повне право власності на свій автомобіль - Toyota Rav-4.

У 2015 році дохід Берези за основним місцем роботи склав 76 509 гривень. Ще 80 держава заплатила йому на здійснення депутатських повноважень. Тим часом Наталя Береза заробила за рік 970 тис. гривень, займаючись підприємницькою діяльністю. Також Наталія Береза отримала грошовий подарунок у сумі понад 3 млн. гривень.

З готівкових запасів сім'ї Берези - 430 тис. гривень, 86 тис. доларів, 17 тис. євро і навіть 5,5 тис. фунтів стерлінгів. На рахунках у різних банках сім'ї Берези розміщено понад 38 тис. гривень, 1070 євро, 1574 доларів. Ще 120 тис. доларів подружжя позичили третім сторонам.

Нагадаємо, хакери здійснили Ddos-атаку на систему е-декларування.