ua en ru

Білий дім запевняє, що попри Brexit санкції проти РФ буде продовжено

Білий дім запевняє, що попри Brexit санкції проти РФ буде продовжено Фото: Ерік Шульц озвучив позицію Білого дому

Найближчим часом США працюватимуть над питанням продовження санкцій

Голосування про вихід Великобританії з ЄС (Brexit) не повинно вплинути на політику санкцій Заходу щодо Росії у зв'язку з її вторгненням в Україну, найближчим часом США працюватимуть над питанням продовження санкцій. Про це заявив заступник прес-секретаря Білого дому Ерік Шульц, передає Голос Америки.

При цьому в Білому домі зауважили, що санкції вже показали свою ефективність, і їхнє подальше застосування залежить від виконання Кремлем домовленостей про врегулювання конфлікту на сході України.

"Із початку кризи в Україні США, ЄС і G7 тісно співпрацювали з питання вироблення пакету санкцій, які вплинули на російську економіку. Таким чином, у нас таке розуміння, що вони будуть продовжені. Очевидно, однак, що представники США працюватимуть над цим питанням у найближчі тижні і місяці", - зазначив представник Білого дому.


"Він (Володимир Путін - ред.) може продовжувати рухатися цим шляхом, який завдав шкоди російській економіці. Економіка Росії вже скоротилася приблизно на одну шосту. Це прямий результат впливу цілої низки факторів, але важко ігнорувати ефект цих санкцій", - сказав Шульц.

Прес-секретар також підкреслив важливу роль лідерства США у запровадженні міжнародних санкцій проти Росії.

"Справа не тільки в санкціях, запроваджених Сполученими Штатами. Це також санкції, які, завдяки американському лідерству в усьому світі, ввела ціла група міжнародних партнерів. Саме тому санкції мали такий ефект", - переконаний він.

Нагадаємо, раніше у Литві закликали не послаблювати санкції проти Росії через рішення про вихід Великобританії з Європейського Союзу.