ua en ru

Білий дім планує пом'якшити законопроект про нові санкції проти РФ

Білий дім планує пом'якшити законопроект про нові санкції проти РФ Фото: Дональд Трамп хоче послабити санкції (whitehouse.gov)

Оскільки в нинішній редакції документ обмежує право президента відміняти санкції

Білий дім планує попрацювати з республіканцями в Палаті представників над тим, щоб у законопроект про нові санкції проти Росії були внесені лояльні адміністрації Дональда Трампа поправки. Про це з посиланням на високопоставлене джерело в адміністрації президента США повідомляє Politico.

"Білий дім стурбований тим, що законопроект зв'яже йому руки при роботі над російсько-американськими відносинами, про що публічно говорив держсекретар Рекс Тіллерсон", - йдеться в повідомленні.

За даними видання, у нинішній редакції документ обмежує право президента відміняти санкції.

Водночас джерело підкреслило, що Білий дім підтримує санкції щодо РФ. За його словами, "політичні наслідки будь-якого вето поки не обговорювалися".

"Оскільки Держдепартамент активно взаємодіє з законодавцями, Білий дім упевнений, що має союзників у Палаті представників, які також стурбовані перспективою порушення традиції й обмеженням контролю виконавчої влади над санкціями", - пише видання.

Нагадаємо, цього тижня сенат США схвалив законопроект про розширення санкцій проти Росії. Під нові обмеження можуть потрапити держкомпанії, що працюють у секторах залізничного і судноплавного транспорту. Санкції також можуть торкнутися і нафтогазової галузі. Крім того, згідно з документом, антиросійські санкції переводяться з президентських указів до закону, що ускладнює процедуру їх пом'якшення або скасування.

Тепер документ повинен пройти схвалення в палаті представників, а потім - відправитися на підпис президенту Трампу.