ua en ru

Білий дім назвав запис Трампа в Twitter офіційною відповіддю на запит Конгресу

Білий дім назвав запис Трампа в Twitter офіційною відповіддю на запит Конгресу Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Адміністрація Трампа підтвердила відсутність записів розмов з екс-главою ФБР

Білий дім назвав запис президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа в Twitter офіційною відповіддю на запит Комітету Палати представників. Про це повідомляє Reuters.

"Білий дім заявив у листі до Конгресу, що запис Дональда Трампа в Twitter в четвер був офіційною відповіддю на запит Комітету з розвідки Палати представників з приводу надання записів розмов зі звільненим директором Федерального бюро розслідувань (ФБР) Джеймсом Комі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, відповідний лист від адміністрації Трампа отримав представник республіканців Майк Конэуэй, який очолює розслідування за втручання Російської Федерації (РФ) у вибори в 2016 році.

Так, мова йде про те, що 9 червня голови комітету надіслали окремий запит раднику Трампа Дону Мак-Гану з проханням надати будь-які записи зустрічей президента з Комі. Записи, в тому числі аудіо, якщо вони існують, повинні бути передані Палаті представників до 23 червня.

У свою чергу, за день до кінця терміну, 22 червня 2017 року, Трамп написав у Twitter, що він не знає, чи велися записи розмов з Комі, і що він сам таких записів не вів.

Адам Шифф, що представляє штат Каліфорнія в Палаті представників США, заявив у четвер, що коментар Трампа в соцмережі не заперечує наявність у адміністрації президента касет або записів і додав, що Білому Білий дім повинен дати відповідь у письмовій формі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп заявив, що не робив записи своїх розмов з колишнім главою ФБР Джеймсом Комі, і не знає, чи є відповідні "плівки" або записи їхніх розмов.