ua en ru

Білий дім виправив заяву свого представника щодо вступу України в НАТО

Білий дім виправив заяву свого представника щодо вступу України в НАТО Фото: Карін Жан-П'єр, заступник прес-секретаря Білого дому (Getty Images)

Вчора заступник прес-секретаря Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що адміністрація президента США підтримує вступ України в НАТО. Однак в офіційній стенограмі розмови Жан-П'єр з журналістами, цю заяву виправили.

Журналісти під час польоту в президентському літаку, який прямував до Луїзіани, запитали представницю Білого дому, чи підтримують США вступ України в НАТО, на що отримали ствердну відповідь: "Так".

Однак прес-служба Білого дому у своїй стенограмі закреслила цю частину заяви Карін Жан-П'єр. Водночас у стенограмі залишилася друга частина заяви про те, що двері НАТО повинні бути відкритими для бажаючих.

Білий дім виправив заяву свого представника щодо вступу України в НАТО

Фото: частина стенограми з сайту Білого дому

Як пояснили представники Білого дому американському виданню New York Post, частину заяви Жан-П'єр закреслили, оскільки вона нібито "обмовилася". У адміністрації президента США додали, що слова Жан-П'єр не відображають офіційної політики Вашингтону.