ua en ru

Білий дім анонсував новий план по боротьбі з пропагандою ІД

Білий дім анонсував новий план по боротьбі з пропагандою ІД Фото: Білий дім

Мова піде про коригування стратегічних і збільшення ресурсів

Білий дім оголосив про новий план по боротьбі із пропагандою "Ісламської держави" в США і за кордоном. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву офіційного представника Ради національної безпеки США Неда Прайса.

За його словами, підрозділ, створене Мін'юстом та Департаментом внутрішньої безпеки займеться "інтеграцією і гармонізацією "зусиль по боротьбі з екстремізмом всередині країни, а Держдеп буде співпрацювати з цих питань з партнерами за кордоном.

Як повідомляє The Washington Post, посилаючись на свої джерела, зміни будуть носити переважно бюрократичний характер, крім того, мова піде про коригування стратегічних і збільшення ресурсів, спрямованих на боротьбу з пропагандою бойовиків. Річний бюджет операції, як і раніше, залишиться на рівні 5 млн. дол. При цьому співрозмовники видання кажуть, що цієї суми може бути недостатньо для боротьби з ісламістами.

Спеціально створеній групі належить кинути виклик діяльності ІД в інтернеті і підірвати його привабливість для людей, які вступають в ряди бойовиків, підкреслює газета. Washington Post відзначає, що в підрозділ увійдуть представники як мінімум 11 відомств.

Нагадаємо, в Пентагоні повідомили про скорочення доходів ІД від продажу нафти.