ua en ru

Білоруська авіакомпанія "Белавіа" взяла в оперативний лізинг два літаки Embraer-175

Білоруська національна авіакомпанія "Белавіа" підписала з американською компанією Air Lease Corporation (ALC) договори лізингу на два нові літаки Embraer-175, повідомляє прес-служба компанії. Договори укладено на умовах оперативного лізингу строком на 10 років. "Белавіа" чекає перший літак восени 2012 р.
"Пасажирські літаки "Embraer-175" середньої дальності займуть місце між містким Boeing-737 і невеликим CRJ, - сказав гендиректор компанії Анатолій Гусаров. - Повітряні судна будуть двокласної конфігурації салону: 12 місць в салоні бізнес-класу і 64 в економ-класі. Літаки ідеально підходять для розширення нашої мережі і збільшення частоти рейсів".
Експлуатувати літаки планується на тих лініях, де є постійний попит на переліт бізнес-класом, зокрема в рейсах на Москву, Лондон, Париж, Амстердам. В даний час співробітники "Белавіа" розробляють концепцію внутрішнього і зовнішнього оформлення літаків, опрацьовують питання підготовки пілотів і технічного персоналу.
Національна авіакомпанія "Белавіа" утворена 5 березня 1996 р. на базі Білоруського об'єднання цивільної авіації. Вона здійснює регулярні і чартерні рейси більш ніж по 32 маршрутам. "Белавіа" має в своєму розпорядженні шість літаків Boeing 737-500, чотири Boeing 737-300, чотири CRJ-100/200 LR, три Ту-154М.