ua en ru

Білорусія розраховує в листопаді 2011 р. отримати другий транш кредиту з Антикризового фонду ЄврАзЕС

Білорусія розраховує в листопаді 2011 р. отримати другий транш кредиту з Антикризового фонду організації Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС). Про це повідомив журналістам віце-прем'єр уряду Білорусії Сергій Румас. "Думаю в листопаді. З урахуванням того, що Білорусія виконала всі необхідні умови, немає підстав очікувати затримки виділення кредитних коштів", - зазначив він.

За словами віце-прем'єра, для отримання другого траншу кредиту залишилося вирішити деякі організаційні питання. Вони пов'язані з кадровими перестановками в керівництві Антикризового фонду ЄврАзЕС. "Найближчим часом експертна рада розгляне це питання і потім внесе пропозицію на розгляд ради фонду", - сказав Румас.

Білорусія підписала угоду з Євразійським банком розвитку про надання фінансового кредиту на 3 млрд дол з коштів Антикризового фонду ЄврАзЕС 9 червня 2011 р. Кредит надійде шістьма траншами в 2011-2013рр. Перший транш на суму 800 млн дол було перераховано до Білорусі 21 червня. До кінця року країна повинна отримати ще 440 млн дол Сума надаватиметься рівними траншами двічі на рік протягом наступних двох років.