ua en ru

Білорусія відкинула звинувачення в постачаннях зброї пакистанським терористичним угрупуванням

Офіційний Мінськ назвав провокацією і фальсифікацією звинувачення в тому, що Білорусія постачає зброю двом терористичним угрупуванням Tehrik-e-Taliban Pakistan і Lashkar-e-Taiba, що базуються в Пакистані, пише Deutsche Welle з посиланням на прес-секретаря МЗС Білорусії Андрій Савіних.

За словами Савіних, для додання правдоподібності звинуваченнями в адресу Білорусії використаний набір не пов'язаних між собою матеріалів. "При цьому застосовані електронні технології фальсифікації тексту для підтасовування змісту", - стверджує представник білоруського МЗС. Одночасно він підкреслив, що Мінськ виконує всі зобов'язання "в повній відповідності з міжнародним законодавством".

Напередодні в ряді інтернет-ресурсів з'явилася інформація, оприлюднена хакерською групою Anonymous, яка повідомила, що вона зламала сервери італійської кіберполіції і з'ясувала, що Білорусія з допомогою широкомасштабної схеми здійснює постачання зброї терористичним угрупуванням Tehrik-e-Taliban Pakistan і Lashkar-e-Taiba. Ці поставки нібито здійснюються, зокрема, через Сирію, а грошові операції проходять через ліванський Fransabank, що має однойменну "дочку" в Білорусії, і іранський банк Tejarat. Група Anonymous також стверджує, що з боку білоруської влади постачання зброї курирує міністр закордонних справ Білорусії Сергій Мартинов.