ua en ru

Білорусь звернулася до МВФ з проханням про виділення нового стабілізаційного кредиту

Влада Білорусі звернулися в Міжнародний валютний фонд (МВФ) з проханням про реалізацію нової кредитної програми. Про це повідомляє прес-служба білоруського Кабінету міністрів, передає РБК.
"Уряд і Національний банк 31 травня 2011 р. направили до Міжнародного валютного фонду звернення про надання республіці стабілізаційного кредиту", - йдеться в поширеному сьогодні повідомленні білоруського уряду.
У ньому наголошується, що "консультації щодо відповідної програми дій уряду і Нацбанку будуть проведені в рамках місії Міжнародного валютного фонду, робота якої починається у республіки 1 червня 2011 р.".
"У ході роботи місії будуть розглянуті питання поточної економічної ситуації в республіці, обговорені заходи, що вживаються урядом і Національним банком, щодо стабілізації ситуації на внутрішньому валютному ринку, а також визначена можливість підтримки МВФ проводиться в країні макроекономічної політики", - зазначають в уряді.
Нагадаємо, що з січня 2009 р. по квітень 2010 р. Білорусь реалізувала програму МВФ stand-by, по якій білоруській стороні було виділено 3,6 млрд дол.
Білоруська влада в умовах валютно-фінансової кризи в країні гостро потребують в зовнішніх запозиченнях. Раніше вони заявляли, що результати роботи даної постпрограмної місії можуть стати основою для початку реалізації нової кредитної програми з МВФ. В якості співпраці з Мінськом МВФ ставить умовами реалізацію широкомасштабних структурних реформ в країні і посилення макроекономічної політики.
Робота місії МВФ в Білорусі буде завершена 14 червня 2011 р.