ua en ru

Білорусія і Сербія організують нові спільні складальні виробництва

Білорусія і Сербія обговорили перспективи створення спільних складальних виробництв білоруської техніки, повідомив вчора журналістам у Мінську голова МЗС Білорусії Сергій Мартинов.

Між двома країнами почало розвиватися співробітництво в збірці техніки, зазначив Мартинов. Навесні в Сербії створено складальне виробництво тракторів, зібрана перша партія білоруських автобусів з газовими двигунами, йде виготовлення партії ліфтів. Також ведеться опрацювання організації інших складальних виробництв. Для Сербії білоруси розробили комбайн для збирання кукурудзи, який пройде випробування в Сербії. Розглядається можливість спільного виробництва навісного сільгоспобладнання, вантажівок і спецтехніки, передає "Сіньхуа".

В середу в Мінську білоруською та сербською сторонами підписано протокол про внесення змін і доповнень в міжурядову угоду про вільну торгівлю. Це створює більш сприятливі умови для спільних операцій по зборці в Білорусії і Сербії.

Товарооборот між Білорусією і Сербією за підсумками 2010 р. склав 110 млн дол. На думку Мартинова, держави з таким потенціалом як Білорусія і Сербія повинні мати більшу за обсягами торгівлю.