ua en ru

У Білому домі завершують проект з відокремлення кібервійськ США від розвідки, - АP

У Білому домі завершують проект з відокремлення кібервійськ США від розвідки, - АP Фото: кібервійська (commons.wikimedia.org)

В адміністрації Дональда Трампа сподіваються, що реформа посилить здатність США протистояти в кібервійні ІДІЛ та іншим противникам

Адміністрація президента США Дональда Трампа завершує роботу над проектом з оновленню військового командування країни з оборонних і наступальних кібероперацій. Про це повідомили представники американської влади, передає AP.

Зі слів співрозмовників агентства, Кібернетичне командування буде фактично відокремлене від Агентства національної безпеки (АНБ) і президентська адміністрація сподівається, що реформи посилять здатність американських військових протистояти в кібервійні терористичній організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) та іншим противникам.

Згідно з джерелами, в Білому домі все ще працюють над деталями реформи американських кібервійськ, остаточний варіант буде анонсований найближчими тижнями.

Як зазначає агентство, мета цієї реформи - дати Кібернетичному командуванню більшу автономію і звільнити його від будь-яких обмежень, в тому числі від АНБ, яке стежить за телефонними та інтернет-комунікаціями по всьому світу.

За інформацією співрозмовників видання, за відділення від АНБ також виступає Міністерство оборони США.

Джерело, знайоме з ситуацією, розповіло, що американське військове командування виступає за більш активні кібероперації проти ІДІЛ, тоді як розвідка більше орієнтована на збір інформації про бойовиків "Ісламського держави".

Нагадаємо, у квітні 2017 року в Німеччині почав роботу командний центр німецьких кібервійськ, який розташувався в Бонні.